miercuri, 30 martie 2011

5 Locuri de vizitat in Cluj-Napoca





1.GRADINA BOTANICA

Apartinand de Universitatea Babes-Bolyai,Una dintre cele mai mari gradini din Europa,Gradina Botanica din Cluj-Napoca este frumos amenajata,un spatiu unde te poti rataci in voie ,precum intr-un parc imens,cu numeroase specii de plante exotice. 

 

2.CETATUIA

Puteti admira privelistea orasului de pe Cetatuie,daca aveti energia necesara sa urcati cele 300 de trepte ca apoi sa va trageti sufletul pe terasa de langa hotelul Belvedere ,deasupra agitatiei urbane si aglomerate din centru.
Cluj-Napoca,vedere de pe Cetatuie,Cluj(Romania)
  FOTO by VERONICA TOMA
3.PIATA MUZEULUI

sursa: clujtravel.ro
In preajma Muzeului  de Istorie, in Piata Muzeului exista o zona pietonala ,unde va puteti plimba ,sta la terase,asculta muzica la chitara ,sau cumpara diverse suveniruri,tot aici se afla si casa lui Matei Corvin,veche de 6 secole.

4.PARCUL CENTRAL

Fișier:Central Park Cluj-Napoca - the lake.jpg
Aflat intre Opera Maghiara si stadionul municipal, in apropiere de sala sporturilor, parcul e o oaza de liniste si verdeata in aglomeratia urbei; va puteti plimba pe alei sau cu barca pe lac (langa cazinoul Chios), puteti sta la o terasa pentru o bere sau o inghetata, puteti juca sah si baschet, va puteti lasa copiii sa se joace si puteti face fitness pe aparate in aer liber, inclusiv noaptea!

5.PIATA AVRAM IANCU

Piata amenajata dupa unirea din 1918, cuprinde catedrala ortodoxa construita in stil bizantin, statuia lui Avram Iancu cu o fantana arteziana muzicala langa, Teatrul National, palatul Szeky, un mic parc, iar in continuarea ei gasiti bastionul Croitorilor si o parte din zidul cetatii de odinioara.www.imageant.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu